Örökbefogadás

Az örökbefogadás komoly döntés: Egy életről döntesz.

Kérjük, ha számodra szimpatikus kutyát látsz, ne állj meg a fotójánál, hanem olvass el róla minden információt – ha nincs infó, az azt jelenti, hogy új a kutyus, még nem tudunk róla mindent, de ez ne tartson vissza, írj vagy telefonálj.

     

 

Ha beleszerettél valamelyik védencünkbe, valamint úgy érzed, hogy jó gazdija lennél és biztonságos, megfelelő otthont tudnál biztosítani neki,
– ha alaposan átgondoltad, mivel jár a kutyatartás, alaposan elolvastad az adott kutya információit, és biztos vagy benne, hogy Te lehetsz az, aki megfelel az igényeinek és fordítva is: Neked való a kutya
– illetve, ha az örökbefogadási feltételeinkkel egyetértesz,
akkor kérünk, írj az info@lelenc.hu címre, vagy hívd a +36-30-201-6671-t. A beszélgetés során mindent elmondunk az adott kutyusról, és arra kérünk, Te is mondj el mindent a körülményeidről, kutyatartási elképzeléseidről.

Az itt található Örökbefogadási kérdőíven látható kérdésekre várjuk a válaszaid.

Ha a beszélgetés során közösen is arra jutunk, a kutyus Neked való, megkérünk, hogy látogasd meg választottadat. A találkozás során kiderül, mennyire vagytok szimpatikusak egymásnak, hogyan tudtok együttműködni. Ha van másik kutyus, hozd el, hogy lássuk azt is, hogy a két eb hogy jön ki egymással, hiszen a béke nagyon fontos.

   

Az örökbefogadási szerződésben azt vállaljátok, hogy az új barátról élete végéig gondoskodtok.
Alap, hogy legyen hibátlan kiépített kerítés a kert minden oldalán, legyenek meg a kutya ellátásához szükséges eszközök (tál, póráz, nyakörv, kefe, fekhely, étel, stb).
Egy kutya örökbefogadásához szükséges a rendezett életvitel, amelybe belefér a kutyára fordítható sok szabadidő. Fontos, hogy a kutya számodra, számotokra társ legyen, nem adunk kutya formájában biodíszletet avagy riasztórendszert.
Fontos, hogy nyílt legyél velünk, hogy megismerhessünk Téged és körülményeidet.

Minden kutyánk egyéniség, a neki megfelelő gazdát keressük. Kérünk, ismerd meg a kutya szükségleteit, és csak akkor akard otthonodba fogadni, ha maximálisan ki is tudod elégíteni azokat.
Arra is kérünk, tartsd tiszteletben, hogy mi ismerjük az adott kutyát, s képesek vagyunk felmérni, ki lenne az ideális gazdija. És ha az derül ki, nem Te, ne bántódj meg. Mi nem problémát, hanem kutyát szeretnénk örökbe adni. „A kutyának az udvaron a helye” szemlélettel nem tudunk azonosulni, tovább „házőrzőt” „telepőrzőt” keresek jelentkezéseket sem tudunk fogadni. Mi csakis ivartalanításon átesett kutyát adunk örökbe, azt várjuk el, hogy azonosulj a szemlélettel: amely társállat nem tenyészegyed, ivartalanított legyen. Nem adunk ivaros kutya mellé örökbe.
Minden kutyának az igazán neki való gazdit keressük és minden örökbe fogadni szándékozónak az igazán neki való kutyát szeretnénk ajánlani!

Kutyáinkat oltva, parazitamentesítve, ivartalanítva és chippel ellátva adjuk örökbe.

Tekintettel arra, hogy egyesületünk non-profit és sajnos nem áll rendelkezésre végtelen mértékű pénzalap, örökbefogadóinktól azt kérjük, anyailag is támogassák azt, hogy oltott, ivartalanított, chipezett, szépen gondozott kutyát kapnak.

VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Sokan nem tehetik meg, hogy kutyájuk legyen, ám szívükbe zártak egy-egy gazdára váró ebet. Ha megkedvelted valamelyiküket, de nincs lehetőséged magadhoz venni, segíthetsz virtuális örökbefogadással is.

A megkedvelt árva kutyáról virtuális örökbefogadás révén gondoskodhat az az állatbarát, akinek nincs lehetősége otthonába fogadni őt. A virtuális örökbefogadás során a jelentkező jelképesen örökbe fogadja az általa kiválasztott kutyát.A kutyus továbbra is Lelenc Kutyamentő Egyesület törődését, gondoskodását élvezi, virtuális gazdija pedig hozzájárul (bármilyen csekély összeggel is) kis kedvence gondozásához. Például a napi ételhez, az élősködők elleni védekezéshez, ha módjában áll az esetlegesen rászoruló kutyus orvosi ellátáshoz, gyógyszeréhez. A virtuális örökbefogadók segítséget nyújtanak a gondozásunkban levő kutyák jó színvonalú ellátásához.
Mindig nagy öröm a kutyusoknak, ha látogatójuk érkezik. Ha van rá lehetőséged látogasd meg védencedet és sétálj vele egy nagyot. Ha a kiválasztott kutyus Gazdira talál, egyesületünk természetesen értesíti a virtuális gazdit.

Szeretettel várjuk a Virtuális Gazdik jelentkezését az info@lelenc.hu mail címen.

Bankszámlaszámunk:
Lelenc Kutyamentő Egyesület – MagNet Bank
16200106-00142816
Külföldről történő utaláshoz (EURO alapú számla):
IBAN: HU28 1620 0106 1157 2664 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
PayPal: lelenc@lelenc.hu
A megjegyzés rovatba kérjük mindig írd be a támogatni kívánt kutyus nevét.

Minden segítséget hálásan köszönünk a LelencTanya kutyusai nevében is!

 

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!