Adó 1%

Személyi jövedelemadód 1%-a életet menthet! Ne felejts el rendelkezni felőle!
Lelenc Kutyamentő Egyesület
Adószám: 18706244-1-13

Az adó 1% idei (2019) nyilatkozatát IDE KATTINTVA töltheted le.

Kitöltést követően a nyilatkozatot postai úton, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain tudod leadni.

Az adó1%-ról elektronikus bevallás keretében is nyilatkozhatsz!

KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGED A LELENC KUTYUSOK NEVÉBEN!!!

További információk:

Forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/hogyan_rendelkezhet

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2019. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek!

Az 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2018-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Amennyiben a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:

– az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
– az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

– a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
VAGY
– az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
VAGY
– a 18EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).
Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2019. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti. Amennyiben elektronikus tárhellyel rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!