a valoban boldogKedves kutyások, barátaink, támogatóink!

Itt az év vége, a karácsony, a szilveszter és minden, ami ezzel jár. Az állatvédőknek az év legnehezebb időszaka következik, kérjük, segítsetek könnyebbé tenni!

NE ajándékozzatok meglepetés kiskutyát, kismacskát, mert nem biztos, hogy örülnek neki a meglepett új gazdik!

Ha egyébként már terveztétek kutya örökbefogadását, és az ünnepekre időzítettétek, amikor otthon lehettek vele, akkor segítsetek azzal, hogy menhelyről, gyepmesteri telepről fogadjátok be az új társatokat. Budapesten az Illatos úti gyepmesteri telepet kellene annyira kipucolni, hogy a szilveszteri petárdás kutyákat legyen hova tenni. Ezeket az ebeket a www.ebtelep.hu oldalon tudod megnézni.
A Lelencnél is sok kutya várja leendő gazdáját oltva, chipezve, ivartalanítva, ha közülük egyet hazaviszel, akkor a helyére tudunk befogadni újabb rászoruló ebet, mert most sajnos teltház van. Kutyáinkat a www.lelenc.hu oldalon nézheted meg. Ha nem szeretnél örökbe fogadni, de néhány hónapra helyet tudnál biztosítani valamelyiküknek, azzal is sokat segítesz. Nálunk felszabadul a hely, az eb pedig melegben, családban várhatná az új gazdáját. Az ideiglenes befogadásról az info@lelenc.hu email címen, vagy a +3630-5000-209 számon érdeklődhetsz, ha örökbe fogadnál, akkor az eb adatlapján megadott telefonszámot hívd!

Az időjárás ugyan picit enyhült, de egy legyengült, kiéhezett kutya így is megfagyhat, ha kimerülten elalszik a fagyban, vagy elütik, mert már olyan fáradt, hogy nem tud vigyázni magára. Ne hagy utcán egyetlen rászorulót sem! Ha tudod vidd haza, nézess benne mikrochipet az állatorvossal, fotózd le, hirdesd, plakátold, hogy hazamehessen. Ha nem tudod hazavinni, és állatvédőknél sem tudod elhelyezni – mindenki teltházzal üzemel – akkor legalább a gyepmesteri telepre juttasd be, ahol kap enni, fedél van a feje felett, nem ütik el, és a gazdájának esélye van rátalálni. Regisztráció nélkül is írható elveszett-talált kutyás fórumok: www.elvesztem.hu és http://kutya.netboard.hu
Szilveszterkor vigyázz a kutyádra, legalább őt ne kelljen megmenteni! A biztonság kedvéért chipeztesd be, ellenőrizd a regisztrációját, fotózd le, hogy szükség esetén legyen róla képed, de leginkább ne hagyd magára, amikor petárdáznak. Zárd biztonságos helyre, szükség szerint adj neki nyugtatót, póráz nélkül ne vidd az utcára, és szilveszter éjjel ne sétáljatok este 9 és hajnali 3 óra között. (Az SOS Bonbonnal – homeopátiás szer, nem üti ki a kutyát, csak megnyugtatja – jók a tapasztalataink, de legyen kéznél az állatorvos által felírt erősebb nyugtató is. Érdemes a petárda előszezonban kipróbálni, hogy a beszerzett nyugtató a Te kutyádnál valóban hatásos-e.)

A helyhiányon túl komoly gond a szilveszteri sérült kutyák kezelésének anyagi fedezete is. Karácsonyra ezért idén azt kérjük, hogy segíts feltölteni egy „sérült kutya” alapot, amiből szükség szerint el tudjuk látni azokat az ebeket, akikre nem vigyáztak eléggé a gazdáik! Az alapba a Lelenc Kutyamentő Egyesület számlaszámára várjuk az adományokat.

A TordasZoo Állatmentő Farm karácsonyi kívánságai a farm fenntartásához, és az állatok ellátásához szükséges gépek: mosógép, szárítógép, fúrókészlet, fúrógép elektromos, akkus egyaránt, csavarhúzó készlet, láncfűrész, flex, sarokcsiszoló, mélyhűtő 400-500 literes. Ha akad a listán szereplők közül használt, de még használható géped, akkor az info@tordaszoo.hu email címen vagy a +3630-961-4645 számon vedd fel velük a kapcsolatot.

Kérjük küld tovább ezt a hírt barátaidnak, ismerőseidnek, tedd ki a weboldaladra, hogy minél több emberhez eljusson!

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!