Neme: ivartalanított kan
Születési idő: 2009.07.19.
Fajta: mudi keverék
Méret: közepes
Bekerült: 2011.01.17.
Kapcsolat: info@lelenc.hu / +36-30-5000-209
Elhelyezés: LelencTanya

Több információ

Briki egy autóbalesetben nagyon súlyosan sérült, mindkét hátsó lába eltörött. A több műtét ellenére egyik lábát nem sikerült megmenteni.
Briki nem érzi, hogy hiányozna a lába, teljes életet él, remekül mozog, szaladgál, labdázik. Embert imádó, nagyon játékos, eleven, nagy mozgásigényű, éberen figyelő és jelző kutya. Bújós, ölbekutyaként főleg remekül érzi magát, a simogatástól, kényeztetéstől teljesen elalél. Imád pancsolni, labdázni, sétálni.
Más kutyákkal való viszonya vegyes. Féltékenykedő, szereti elterelgetni, elugatni azt a kutyát, aki az „ő emberéhez” közelítene – agresszió zéró, Brikivel mindent meg lehet beszélni!
Briki a lakást és városi forgalmat is ismeri, pórázon szépen sétál és szobatiszta. Szeret ugatni, jelezni.
Ismert egészségügyi problémája: időjárási front közeledtével hajlamos epilepsziás rohamra. Ezen rohamok nem a típusos rohamok (nincs öntudatvesztés, rángatózás, habzó száj), inkább ún. csendes roham, izommerevséggel jár. Az eddigi rohamok 4-5 percesek voltak, simogatásra, akupresszúrás pontok stimulálására enyhült, a rohamok után Briki a régi volt. Briki hiányzó lába és a megmaradt hátsó sérülése miatt nem hízhat, táplálására figyelni kell.

 

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!