csaladunk_vanSokan kezdtek susorogni, hogy vajon hová, kiknek, milyen úton-módon adja a Lelenc külföldre a kutyáit.
Elmondjuk.
A Lelenc Kutyamentő Egyesület 2005. január 3-án bejegyzett közhasznú, nonprofit szervezet.
Immár 9. éve mentjük a bajba jutott ebeket, az elmúlt 8 évben közel 2000 kutyusnak találtunk jó gazdit. A magyar örökbefogadási menetről a Kutyáink menü első cikkében között olvashattok.
2012-ben, régi jó ismerőseink, magyar és német állatvédő szervezeteknek évek óta segítő barátaink megalapították a Helpinghands4animals e.V. elnevezésű non-profit szervezetet.
Weblapjuk: http://www.helpinghands4animals.de
Megtalálhatók a facebookon is: https://www.facebook.com/helpinghands4animals
Kutyáinkról nagyon részletes leírást készítünk, sok fotóval, ezek kerülnek fel különböző hirdetési felületekre.  A kutya iránt érdeklődő e-mailben, telefonon jelentkezik, s nagyon részletes kérdőívet tölt ki.
Ezt: http://www.helpinghands4animals.de/page.php?25
Amennyiben az ott leírtak alapján mind mi, mind német barátaink a potenciális gazdit látják a jelentkezőben, családlátogatás történik, ahová a családlátogató a kutyáját is elviszi. Ha semminemű kétség sem merül fel, az itthon várakozó kutya elindul a gazdissá válás útján. Örökbefogadási szerződés köttetik minden esetben. Ha „új” kutya és még nem ivartalanítódott, akkor túlesik rajta, kap útlevelet és várja az utazást. Ivaros kutya tőlünk nem megy gazdihoz.
Eddig 3 utazás történt. Bérelt busszal utaznak a kutyák, a LelencCsapat két oszlopos tagja viszi őket, egyenest a német szervezet képviselőjéhez, ahová a gazdi is érkeznek. Komfortos utazás után, nyugodt körülmények között a Gazdik személyesen „veszik át” a kutyájukat.
Az első, 2012. november végi utazáskor tizenkét, a második alkalommal, 2012. december 20-án kettő, és 2013. január végén nyolc kutyánk utazott el.
A Gazdikkal a kapcsolattartás folyamatos. Bízunk benne, hogy ezek a csodás gazdisodások folytatódnak:)

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!