2005.12.20

Az akció állása 780.000 Ft Köszönjük!
Átadtunk 240 ezer forint értékű gyógyszert, kötszert, kanülöket, katétereket. Részletes elszámolás, képes beszámoló kicsit később. Elfáradtunk, megfáztunk, adminisztrálunk…
Nem jöttünk el üres kézzel, hoztunk ki két kutyát! Ők annak ellenére veszélyben voltak, hogy most épp volt hely, de jön a szilveszter:(((

Ha más haszna nem lett volna az akciónak, csak annyi hogy megint több ember szerzett tudomást a telepről, akkor már megérte! Múlthét végén dömping volt az Illatos úton, sok kutya talált gazdira, és több befogott kutyusra is rátalált a gazdija!

2005.12.15

Kedves Állatvédő és Újságíró Kollégák!
A Fővárosi Közterület-felügyelet december 20-án 13.30-kor a 1097 Budapest, Illatos út 23/a alatt Állatok Karácsonya című ünnepi rendezvényén tárgyi adományokat ad át az Illatos úti Ebrendészeti telep részére.
A fekhelyekből, állatcsemegékből, repülő fecskendőkből álló, fél millió forint értékű ajándékcsomagot a telep vezetője, dr. Kozma Tamás a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgató-helyettese veszi át Szőke Györgytől, a felügyelet gazdasági igazgató-helyettesétől.
Az eseményen részt vesz Danielisz Béla a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke, és Molnár Mihály a Fővárosi Önkormányzat Gazdasági és Védelmi Ügyosztályának vezetője. Az esemény alkalmával szerkesztőségek számára fotózási lehetőséget is biztosítunk.
Az „Állatok Karácsonyán” megjelenésére feltétlenül számítunk, és kívánunk Önnek is kellemes ünnepeket és boldog új évet.
Budapest, 2005-12-15
Dr. Szegő Krisztina Sajtófőnök
Fővárosi Közterület-felügyelet

2005.12.14

A mai állás szerint a karácsonyi akcióra 450.000 Ft érkezett!
Délelőtt tudtuk meg Kozma doktortól, hogy a cég vezetése úgy döntött, hogy idén ők is csatlakoznak az akciónkhoz, 500 ezer forint értékben kapnak tőlük ajándékot a kutyák!
Ebből az összegből csak olyasmit lehet venni, ami kézzelfogható, tehát ők veszik meg az ágyikókat is. Mivel ez az ajándék meglepetés volt, igy a korábbi kivánságlista egyenlőre érvényét veszti, új listát akkor kapunk, ha kiderült mit nem tudtak megvenni a fenti összegből.

2005.12.08 – CSINÁLD MAGAD LELENC NAPTÁR 2006!

Az akció szervezése közben készült egy naptár is, amit nem csatoltunk a körlevélhez, mert túl nagy lett… Akinek van kedve játszani vele, az letöltheti ITT!

2005.12.07

A mai állás szerint a karácsonyi akcióra 204.000 Ft érkezett. Kozma doktor közvetítésével a kutyák kivánságlistája:
20 db 75 cm-es kutyafekhely, 10 db 105 cm-es kutyafekhely
fecskendő 2 ml-es, fecskendő 5 ml-es, fecskendő 10 ml-es
20 G tű, 21 G tű, 22 G tű, 23 G tű
Vénakanül 20 G, Vénakanül 22 G, Vénakanül 18 G
Imizol inj., Flunixin inj., Depedin Veyx inj., Vepha-pyrin inj., Imaverol oldat
+ sérült állatok műtéti beavatkozásainak finanszírozása.
A gyógyszerlista a most szükséges gyógyszereket, eszközöket tartalmazza. Természetesen ennél lényegesen több gyógyszert használnak, de azokból most még van készleten, ha valami kifogyóban van, akkor folyamatosan pótoljuk.

2005.11.25 – KARÁCSONY AZ ILLATOS ÚTON!

Kedves Támogatóink, Barátaink!

Idén szeretnénk megismételni a tavalyi sikeres akciónkat, melyben az Illatos úti kutyák helyzetének javítására gyűjtöttünk. Az Illatos út NEM MENHELY! mégis évente mintegy 5000 kutya kerül be.

Egyidejűleg 100 leadott, megunt és közterületről befogott kutya tengeti ott napjait, sokszor betegen, sérülten, vemhesen vagy már kölykökkel.
A tavalyi „kutyaágy” akció sikerének köszönhetően minden kennelbe került műanyag kutyaágy, kapott a Telep egy korszerű chip leolvasót.

A fennmaradó pénzből rengeteg életmentő gyógyszert vehettünk a kutyáknak, segítve ezzel a balesetes, beteg kutyák ellátását. A részletes elszámolást itt találod.

Az idén a Főváros is sokat tett a Telepre kerülő kutyákért. November 1-én megkezdődött a bekerülő kutyák oltása, melyre a Főváros idén 20 millió forintot szavazott meg. A védekezési programot Dr Kozma Tamás telepvezető orvos foglalta össze, levele itt olvasható.
Nagy lépés ez, hisz az állatvédők által bejuttatott szérum arra is kevés volt, hogy a kölyökkutyáknak védelmet nyújtson, illetve segítse a betegek kezelését. Ilyen nagyságrendben civil kezdeményezés nem gondolkodhat.
Korábban a telepen szélmalomharc folyt a beteg állatok kezelésében, sok esetben a tünetek nem jelentkeztek, és a lappangó betegség a kikerüléskor beadott veszettség elleni oltás hatására tört elő, kétségbeesett gazdik küzdöttek a frissen mentett kedvenc életéért. Ennek most vége. Az a kutya, amelyik napokkal az oltás után még egészségesnek látszik, az egészséges is (azért enyhébb fertőző betegségek még előfordulhatnak, de azok könnyen kezelhetőek). Mostantól a gazdijelölt döntheti el, hogy egészséges kutyát szeretne, vagy hazavisz egy beteget, tudva, hogy kezelésre szorul.
A balesetes kutyák kezelése még nem megoldott a telepen, a sérült kutyákat állatvédők veszik át. A Főváros ismét a zsebébe nyúl, felszerelnek egy röntgengépet, amely sokat segíthet annak eldöntésében, hogy a kutya menthetetlen, a sérülése ellátható a telepen, vagy az állatvédők segítségét kell kérni, mert komoly műtét, kórházi kezelés szükséges.

Az idei akció keretében több célra szeretnénk pénzt gyűjteni, ezekhez kérjük a segítségeteket!

– Újabb kutyaágyak beszerzése
– Gyógyszerek, kötszerek, műtéti eszközök beszerzése
– Chip leolvasó beszerzése
– Balesetes kutyák ellátására tartalékalap képzése

A tavaly vásárolt ágyak egy része alaposan leamortizálódott, főként a nagyobb méretek, ezeket szeretnénk pótolni.

A betegen, sérülten, vemhesen bekerülő kutyák kezeléséhez gyógyszereket, infúziót, kötszereket szeretnénk vásárolni. Ha megfelelő a gyógyszerkészlet, vagy egyedi esetben van miből azonnal speciális infúziót bejuttatni, akkor az ügyeletes állatorvos megmentheti a kutya életét.

A kutya-útlevélnek, tenyésztési szabályok változásának köszönhetően egyre több kutya rendelkezik chippel. Ehhez képest nem minden állatorvosi rendelőben van hozzá leolvasó. Megkönnyítené a munkánkat, ha nem a talált kutyákat kéne utaztatni, hanem a kutyához vihetnénk a technikát.

Az egyesület működése anyagilag tervezhetetlen. Amikor azt hisszük, hogy van pénzünk, helyünk egy régen bent lévő kutya mentésére, esetleg már ki is hoztuk, akkor mindig beüt a menykő, és bekerül az Illatos útra, vagy egyszerűen az utcán belefutunk egy sérült kutyába. Ezeknek a kutyáknak a kezelése néhány nap alatt eléri a 40-80 ezer forintot állapotuktól, a sérülés jellegétől függően, és a lábadozás idejére sem lehet őket akármilyen körülmények között elhelyezni, ha nincs ideiglenes befogadó, akkor fűtött, védett panziós helyet kell finanszírozni. Erre a célra szeretnénk egy alapot képezni, hogy anyagi okokból ne kelljen nemet mondanunk ezeknek a kutyáknak a befogadására.

Ha bármilyen kis összeggel tudod támogatni az akciót, akkor adományodat a Lelenc Kutyamentő Egyesület MKB 10300002-20228260-00003285 számlára Illatos út megjegyzéssel juttathatod el hozzánk átutalással, vagy rózsaszín csekken.

Az adományról adóigazolást tudunk adni, ha neved, címed és adószámod elküldöd az akcio@lelenc.hu email címre, vagy SMS-ben a 30/594-3105 számra. Kérjük jelezd azt is, ha hozzájárulsz a neved feltüntetéséhez a támogatók között!
Köszönjük!
Kellemes Ünnepeket!

2005.11.01

A Magyar Shar-Pei Tenyésztők Egyesülete 2005. november 20-án vasárnap ÉVGYŐZTES Fajtakiállítást rendez Dabason, az Apricot Clubban. Részletek…
A kiállítás teljes bevételét a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek ajánlották fel! Köszönjük!

2005.09.10

Szeptember 25-én vasárnap a XVIII. ker. Bókay kertben Kutya-Barát Napot rendez a Foltos egyesület. A rendezvényre több menhely meghívást kapott, bemutathatjuk munkánkat, gazdikereső kutyáinkat.

2005.04.25

A belépő díj 3 kg táp vagy konzerv, amivel a Lelenc ebeket támogathatjátok! Köszönjük!

2005.02.25 – LELŐTTEK EGY KUTYÁT…

2005 február 22-én délután egy budapesti pályaudvaron lelőttek egy kutyát…
A kutya állítólag rátámadt a rendőrre, aki az első vizsgálat szerint jogszerűen használta a fegyverét fényes nappal közterületen. Tény, hogy a kutya nem volt megkötve, nem volt rajta szájkosár, és „csak” egy hajléktalan kutyája volt, de lelőni talán mégsem kellett volna.
Nem voltunk ott, minden érintett mást mond, mi csak azt tudjuk, hogy Lady sem velünk, sem a klinika dolgozóival nem volt agresszív, fájdalmai ellenére kedves volt, örült a simogatásnak, zokszó nélkül tűrte a kezeléseket.
Sajnos nem volt időnk jobban megismerni Ladyt. A klinikán sokktalanították, majd másnap megoperálták. A golyó keresztül ment a kutyán, és roncsolta a könyök izületet. Nem lehetett megmenteni a lábát, amputálni kellett. A műtét után még volt alkalmunk megszeretgetni. Este összeomlott, megállt a légzése, és artériás vérzés lépett fel. Légzését helyreállították, a műtőben újra lekötötték az artériás eret. Az éjszaka folyamán még kétszer összeomlott, utoljára nem tudták visszahozni, hajnalban meghalt.

2005.02.08 – A FEKETE KUTYA

Szomorú esethez hívtak bennünket. Egy FEKETE KUTYA került az Illatos útra, súlyos belső sérüléseket szenvedett. Megoperáltattuk, intenzív orvosi ellátásra volt szüksége – ennek ellenére elvesztettük őt…
Az elütött Fekete Kutya nagy hasi műtéten esett át, vért és infúziót kapott, de estére meghalt. Az operáció majd földi maradványainak elszállítása 14000Ft-ba került.

A balesetet szenvedett kutyákon való gyors segítségnyújtáshoz szeretnénk alapot képezni: a riasztás alapján orvoshoz szállított balesetes kutyák költségei jó volna, ha rendelkezésre állnának, hogy menni tudjunk értük, hogy ne hagyják ott a helyszínen őket, illetve ne az Illatos utat hívják – így a kutya hosszú órák várakozása nélkül kerülhetne orvoshoz, és nem következne be az, ami a FeketeKutya esetében: a műtét stabilizálta az állapotát, ám a kivérzést nem élte túl…

Nagyon várjuk továbbá olyan kutyabarátok jelentkezését, akik az Illatos útról kimenekített kutyáinknak átmeneti otthont tudnának biztosítani, gazdihoz kerülésükig, így biztosítva, hogy az őket ért traumát családias környezetben heverhessék ki.

2005.01.27 – MÁTÓL HASZNÁLHATÓ A BANKSZÁMLÁNK!

Adószámunk: 18706244-1-13
Bankszámlaszámunk: MKB 10300002-20228260-00003285
Két szám, amely nélkül csak akkor tudtunk előre lépni, ha fogták a kezünket. Nem volt olyan rossz ez a két hónap, volt időnk beletanulni mi vár ránk, ha a „Vahur” Egyesület már nem csinálja meg helyettünk az adminisztrációt.

Január 27-én akcióval ünnepeltük a bankszámla nyitást. A fórumon spontán akció indult az Illatos út 112B kennelben két hónapja raboskodó Bundi kutya kiszabadítására. 10 perc alatt előállt az orvosi karantén és ivartalanítás költségeinek fedezete, igy Bundi holnap szabadul!
Köszönjük!

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!