2007.12.01 – AZ APEH ELUTASÍTOTTA AZ 1% KIFIZETÉSÉT!

2007-ben közel 15 millió forint 1%-ot ajánlottak fel az adózók a Lelenceknek, de az APEH elutasította a kifizetését, mondván nem teljesítettük a feltételeket…
Az első lépéseket már megtettük, és minden jogi lehetőséget ki fogunk használni, hogy az 1%-ot felajánlók szándéka érvényesüljön, vagyis a 15 millió forintot a kutyák mentésére fordíthassuk.
Az ügyről folyamatosan tájékoztatunk az Egyesület rovatban!

2007.10.10 – KIVONJÁK A FORGALOMBÓL AZ 1 ÉS 2 FORINTOS ÉRMÉKET!

Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben az 1 és 2 forintos érmék dolguk végeztével nem egy másik bolygón pihenik ki a fáradalmaikat, és nem is nyeli el őket egy fekete lyuk… Itt élnek köztünk, elbújva befőttes üvegekben, zacskókban, fiók mélyén, vagy szobadíszként használt hamutartókban szunnyadnak. Nálatok hol laknak?

Itt az alkalom, hogy létük értelmet nyerjen!
Szedd össze most a kallódó aprót, és támogasd vele a kutyák mentését! 2006-ban is sikeres volt az apró begyűjtő akciónk, azóta minden háztartásban felhalmazódhatott az 1 és 2 forintos. Itt az utolsó alkalom, hogy hasznossá válljanak! Ha van kedved a környezetedben, munkahelyeden megszervezni az apró összegyűjtését, akkor Budapesten elmegyünk érte, csak egyeztess címet, időpontot a 30/500-0209 vagy 30/440-9071 számokon illetve a lelenc@lelenc.hu email címen! (A non-profit szervezetek most „zsákos” befizetéssel jutalék levonása nélkül vihetik be az MNB-be az aprót, tehát nem kell számolni, rollnizni, csak össze kell gyűjteni.)
Köszönjük!

2007.10.01 – SEGÍTS ALÁÍRÁSODDAL A MEGKÍNZOTT ÁLLATOKON!

2007. szeptember 30-án este az Árpád híd pesti hídfőjénél állatvédők egy csoportja csendes megemlékezést tartott egy ablakon kidobott kutya, Che Guevara és minden Magyarországon megkínzott állat emlékére.
Ezen a napon indult meg az aláírásgyűjtés, melynek célja az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítése azért, hogy a jövőben a megkínzott állatok azonnali és szakszerű orvosi ellátást kapjanak, kínzóik pedig a Büntető törvénykönyvben meghatározott súlyos büntetést.
Nyomtasd ki az aláírásgyűjtő ívet, írd alá, írasd alá rokonaiddal, barátaiddal, munkatársaiddal és küldd el az íven található címre 2007. november 30-ig!
Küldd tovább az aláírásgyűjtő ívet minél több embernek! Tedd ki weboldaladra ezt a felhívást és az aláírásgyűjtő ívet!
SEGÍTS A MEGKÍNZOTT ÁLLATOKON!
Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület Lobbiiroda Lelenc Kutyamentő Egyesület

2007.09.29 – ÖRÖKBEFOGADÓ NAP AZ ILLATOS ÚTON

Az örökbefogadó napon 16 kutya kapott gazdit, de ha egyetlen kutya sem ment volna gazdihoz ezért már akkor is megérte volna! Sokan már pénteken kimentek a kiszemelt kutyáért, nehogy elvigyék előlük, és az esti hiradók után még vasárnap is sok kutya lett gazdis.

Köszönjük minden résztvevőnek, támogatónak a segítséget és ezt a szép napot!

2007.09.19 – EMLÉKEZZÜNK EGY MEGKÍNZOTT KISKUTYÁRA!

2007. augusztus 12-én vasárnap délután S. Andrásné, Budapest XIII. kerület Teve utcai lakos egyéb tárgyak kíséretében kidobta kistestű kan kutyáját az ablakon.
A kutya betonra esett és nem mozdult többé.

Várunk Mindenkit 2007. szeptember 30-án vasárnap este 18.30-ra egy csendes, békés megemlékezésre, a Budapest, XIII. kerület Árpád híd metrómegálló aluljáró kijáratánál lévő füves területen (Váci út – Róbert Károly krt. által határolt terület).

ÖRÖKBEFOGADÓ NAP AZ ILLATOS ÚTON – 2007. SZEPTEMBER 29.

A karácsony még messze van ugyan, de mi már most gazdát szeretnénk ajándékozni azoknak a kutyáknak, akik régi gazdájuk felelőtlensége miatt az Illatos útra kerültek.
Azok a kutyák, akik ezen a napon kerülnek gazdához mikrochippel, nyakörvvel, pórázzal, és kutyatáppal térhetek haza új otthonukba.
Várunk minden kedves gazdi jelöltet, érdeklődőt 2007. szeptember 29-én szombaton 10-14 óráig a IX. Illatos út 23/a címen!
Az örökbefogadható kutyákról a www.illatosut.hu oldalon tájékozódhatnak.

Önkénteseink jelentkezését a 30/500-0209 számon, vagy az info@lelenc.hu címen várjuk! Ugyan itt várjuk vállalkozó szellemű kutyakozmetikusok jelentkezését, akik fésűvel, ollóval rendbe tennék a helyszínen az ebeket.

2007.07.29 – A PRAKTIKER SZÜLETÉSNAPJÁN LEPD MEG MAGAD KUTYÁVAL!

A Mester utcai Praktiker áruház szülinapi buliján örökbefogadó napot rendez. Szerették volna az Illatos úti kutyákat meghívni, de ez a telep jellegénél fogva nem megoldható, ezért a Lelencek kapták lehetőséget.
Igy közvetve az Illatos úti ebek is jól járnak, hisz a felszabaduló helyre közülük jöhet ki valaki.

Helyszín:
Budapest IX. ker. Mester u. 87. PRAKTIKER Áruház
Időpont:
2007. augusztus 4-5. (szombat-vasárnap) reggel 9 és este 20 h között

2007.07.11 – MEGVOLT A SOPRONI EREDMÉNYHIRDETÉSE

Július 11-én megvolt a Soproni eredményhírdetése. Végig dobogós helyen álltunk, az utolsó 15 órában lecsúsztunk… Aki velünk töltötte az utolsó éjszakát a gép előtt, az látta mi történt. No comment.

Köszönjük mindenkinek aki ránk szavazott, kampányolt, velünk izgult!

2007.06.13 – SZAVAZZ A LELENCRE A SOPRONI BUDAPESTÉRT AKCIÓBAN!

A Brau Union Hungária Sörgyárak Nyrt. A SOPRONI BUDAPESTÉRT címen indított akciójában május 19 – június 30 között minden eladott 1 liter Soproni árából 2 Ft-ot jótékony célra fordít. Szavazatoddal Te is befolyásolhatod kit támogassanak!

ÁLLATBARÁT CSALÁDI NAP TÖRÖKBÁLINTON! – 2007.06.02

Törökbálinton a Munkácsi Mihály Művelődési Házban kerül megrendezésre június 2-án, szombaton 10 órától az Állatbarát Családi nap!
Ezen a napon szebbnél szebb, okosabbnál okosabb, kedvesebbnél kedvesebb remek ebeket lehet örökbe fogadni a Lelenc Kutyamentő Egyesülettől.

És ha ez nem volna elég, még kiváló programok is várják a látogatókat:
– kisállat kiállítás és szépségverseny,
– egzotikus állatok bemutatója
– a Lelenc kutyákat is gondozó Tordaszoo Animal Rescue Farm önkénteseinek és kutyáinak közreműködésével magyar fajta-, valamint ügyességi bemutató,
– kézműves foglalkozás, játszóház.

Részletekért, vagy ha plakátolnád a rendezvényt kattints a képre!
A Művelődési ház oldala: www.mmmh.hu

2007.05.20 – NŐK LAPJA CSALÁDI HÉTVÉGE

A családi hétvégén gazdira talált Folti, Bailey’s, Pezsgő, Sunday, Rizikó és a retriever mentőktől Angel.

A többi eb és az önkéntesek is jól érezték magukat!
Képek az örökbefogadó napról: Margitsziget – 2007.05.20

ÖRÖKBEFOGADÓ NAP A MAGITSZIGETEN! – 2007.05.20

Május 19-én és 20-án a Nők Lapja Családi hétvégét rendez a Margitszigeten, a Nagyréten. 20-án 10 órától a rendezvény vendége a pódiumon a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A beszélgetés után a lelences ebek várják az örökbefogadókat.

Az ebek három turnusban érkeznek, róluk bővebb információ a Gazdit keresünk rovatban olvasható.

2007.05.07 – „AZ ÜGY” MOST A KUTYÁVAL AZ EMBERÉRT ALAPÍTVÁNY ÜGYE!

Május 10-én éjfélkor kerül adásba a TV2-n az Ügy című műsor, melyben Kandász Andrea bemutatja a Kutyával az Emberért Alapítvány munkáját.

Az Alapítvány mozgássérült segítő és terápiás kutyákat képez ki. A mozgássérült segítő kutyáikat díjmentesen adják át a rászorulóknak, akiknek életét jelentősen megkönnyíti a kutya segítsége. Terápiás kutyáikkal sérült gyermekekhez járnak el fejlesztő foglalkozásokat tartani. A műsorban egy nyári kutyás táborra szeretnének támogatást kapni, ahol ingyenesen nyaralhatna 30, különböző akadályozottsággal élő gyermek, illetve az esetlegesen maradó pénzből további segítő kutyákat szeretnének kiképezni. Munkájukról, céljaikról, eredményeikről a www.kea-net.hu weboldalon olvashatsz.
Ha lemaradtál a műsorról, akkor később is megnézheted itt: „Az Ügy”.
Hogyan segíthetsz? Szavazz május 10-én 00:00 órától május 15-e 24 óráig az 1771-es számon (T-mobile és T-com hálózatból hívható, a hívás díja 200 Ft ) a Kutyával az Emberért Alapítványra! A hívás díja teljes egészében az alapítvány számlájára kerül.
A hívásod egyben szavazat is, hiszen a négy non-profit szervezet által meghatározott négy cél közül az nyeri el a Magyar Telekom 5 millió forintos fődíját, amely a legtöbb szavazatot kapja. A másik három cél is kap 1-1 millió forintos díjat.

2007.05.05 – ÖRÖKBEFOGADÓ NAP AZ ILLATOS ÚTON

72 kutya került gazdihoz!
Köszönjük a szervezőknek, támogatóknak, önkénteseknek, a médiának, az időjárás felelősnek, de legfőképp a gazdiknak és kutyáknak ezt a gyönyörű napot!
Sokkal több látogató érkezett, mint amennyire számítottunk, a gazdis kutyák száma pedig minden előzetes várakozást felülmúlt! Az önkéntesek segítettek kiválsztani a családnak leginkább megfelelő kutyát, igy remélhetőleg minden eb végleg gazdira talált.
Kicsit felborult az eredetileg tervezett sorbaállási rendszer, de a gazdik türelmesen kivárták igy is a sorukat. A problémás kutyákat a balesetek elkerülése érdekében kikaptuk a sorból, igy pár összemorással megúsztuk. A chipezés és adminisztráció után minden kutya átvehette az ajándékát, volt aki fésülködött, vagy átment a kozmetikába. Azokat az ebeket, akik eredetileg busszal mentek volna haza, de félősek, pörgősek vagy túl nagyok voltak az önkéntesek hazafuvarozták.

ÖRÖKBEFOGADÓ NAP AZ ILLATOS ÚTON! – 2007. MÁJUS 5.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Állatvédő Szakosztálya a TV2 Naplójával idén is megrendezi örökbefogadó napját, melynek fővédnöke Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.
Azok a kutyák, akik ezen a napon kerülnek gazdához mikrochippel, bolha és kullancs elleni védelemmel, egyedi hámmal, pórázzal, vásárlási utalvánnyal, és kutyatáppal térhetek haza új otthonukba. Szépségükről ingyenes kozmetika , egészségükről félárú ivartalanítás, jólneveltségükről félárú kutyaiskola gondoskodik.

2007.01.08 – MINDEN ILLATOS ÚTRÓL ÖRÖKBEFOGADOTT KUTYA MIKROCHIPET KAP!

2006 decemberében a Lelenc Kutyamentő Egyesület adománygyűjtő akciót indított, melynek célja 2000 mikrochip árának összegyűjtése volt. A Bayer Hungária Kft. vállalta, hogy a chipeket ebben az esetben kedvezményes áron biztosítja.

Az akció során messze nem gyűlt össze elegendő pénz, ennek egy részét az egyesület az „Ügy” pályázatán nyert összegből pótolta. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Fővárosi Közterület-felügyelet is, így a chipek felét ők finanszírozzák.
A Magyar Állatorvosi Kamara vállalta, hogy ingyenesen biztosítja ezeknek a chipeknek a regisztrációját a www.petvetdata.hu címen bármikor elérhető internetes chipnyilvántartásba.

Január második hetében megérkezett az első szállítmány mikrochip, és megkezdődhetett az örökbefogadott kutyák chipezése!
A gazdájuk által hazavitt kutyák chipezése jogi, etikai, és elszámolási problémák miatt az akció keretében sajnos nem megoldható, de a gazdik figyelmét felhívják a mikrochip hasznosságára.
Ezúton is köszönjük minden támogatónak, és az akció résztvevőinek, hogy ezek a szerencsétlen sorsú kutyák segítségükkel életre szóló ajándékot – biztonságot – kaphatnak!

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!