2008.12.22 – KEZDŐDIK A PETÁRDA SZEZON!

Hiába a szabályozás, a petárdázás nem korlátozódik szilveszter éjszakára, már elkezdődött a durrogtatás, ezzel együtt az ijedtében világgá futott állatok tortúrája. Szeretnénk néhány tanáccsal hozzájárulni, hogy idén kevesebb áldozata legyen az ünnepeknek.

Minden kutyán legyen nyakörv, és azon telefonszámos biléta. Nem szétcsavarható patron, mert az szétesik, annál a 20 forintos kulcsjelölő műanyag biléta is jobb. Bármilyen fegyelmezett is a kutyánk ebben az időszakban csak pórázon sétáltassuk. Szilveszterkor este 10 és hajnali 3 óra között lehetőleg ne vigyük ki a kutyákat, a kertben tartott kutyát zárjuk biztonságos helyre, ilyenkor nem neki kell ránk vigyáznia, hanem nekünk rá. Az egyébként is félős kutyákat ne hagyjuk magukra, biztosítsunk nekik védett helyet, ha szükséges adjunk nekik nyugtatót. Enyhébb esetekre a szabadon kapható szerek is elegendőek, pánikra hajlamos kutyák nyugtatózását az állatorvos által ajánlott szerekkel tegyük. A benyugtatózott kutyát tartsuk meleg helyen. Még mindig nem késő mikrochippel ellátni az ebeket, hogy ha elvesznének könnyen hazajuttathatóak legyenek. Ellenőrizzük a www.petvetdata.hu oldalon, hogy chipes kutyánk regisztrálva van-e, az állatorvossal ellenőriztessük, hogy a regisztrált adataink aktuálisak, pontosak-e. Mikrochipről bővebben: www.m-a-x.hu Legyen kéznél fénykép az ebről arra az esetre, ha keresni kell.

A gyepmesteri telepeken, menhelyeken már most teltház van, szükség van a civilek aktív segítségére! Aki teheti készüljön fel rá, hogy néhány napra befogadja a talált kutyát, nézzen körül hogyan tudja szükség esetén szeparálni garázsban, kennelben, melléképületben, vagy akár fürdőszobában. A petárdás kutyák 90%-a pár nap alatt hazajuttatható, a maradék 10%-ot a dömping múltával már fogadni tudják a gyepmesterek, menhelyek. Aki nem tud kutyát befogadni, az segítsen az információáramlásban, figyelje a fórumokat, tegye fel a látott kutyákat, fotózza le a friss elveszettek, találtak plakátjait, és tegye fel a netre, ha sikerült összepárosítani elveszettet a megtalálttal, akkor értesítse a gazdikat.

Mindenki készüljön előre, gyűjtse be a környék állatorvosi rendelőinek, állatvédő szervezeteinek, gyepmesteri telepinek elérhetőségét, ne akkor kelljen kapkodni, ha baj van!

Mit tegyünk, ha elveszett az eb?
Ha első nekifutásra pár háztömbön belül nem találtuk meg, akkor gyorsan fel kell tenni a netre az eb képét, leírását, az elvesztés helyét, telefonszámokat. Készítsünk plakátokat, és keresés közben jól látható, forgalmas helyekre tegyük ki. Érdemes a környék összes állatorvosi rendelőjét értesíteni, ha van rá lehetőség, akkor kitenni a plakátot a váróban. Nem leszel egyedül a problémáddal, fogjatok össze a környékbeli elvesztőkkel, cseréljetek telefonszámot, fotózzátok a többiek plakátját. Ha kóbor ebbel találkozol próbáld biztonságba helyezni, vagy legalább gondoskodj róla, hogy fotó, leírás, hely felkerüljön a netre, mert őt is keresi valaki.

Mit tegyünk, ha kutyát találtunk?
Ha megteheted helyezd biztonságba, vidd el állatorvoshoz, nézzenek benne chipet. Ha röptében nem tudtad hazajuttatni, akkor tedd fel a netre, plakátold a környéken. Ha nem is tudod befogadni, legalább fotót, leírást, pontos helyet és időpontot tegyél fel a netre.

Hasznos címek:
Koránt sem teljes, de hasznos linkgyűjteményt találsz a weboldalunk Hasznos linkek rovatában.
Országos adatbázis www.allatok.info ahova három fotóval felteheted magad is, vagy a bejelentes@allatok.info címen tudod eljuttatni a hirdetésed.
Budapesten és környékén elveszett-talált kutyák adatainak gyűjteménye:www.allatrendorseg.hu/kutyak.xls bejelentés a j.zsuzsa@gmail.com email címen, vagy a 70/635-0780 számon SMS-ben is.
Budapest gyepmesteri telepe a www.illatosut.hu oldalon, az adatokat 2-3 naponta biztosan fogjuk frissíteni.
Mikrochipes elveszett kutyák körözése www.m-a-x.hu bejelentés a max@m-a-x.hu címen.
Leggyakrabban használt, képfeltöltési lehetőséggel rendelkező portálok, fórumok:
www.elvesztem.hu :: www.gazditkeresek.hu :: www.kutyakereso.hu
Önkéntesek hozzák-viszik a híreket a helyek között, de érdemes mindegyikre pakolni, mindegyiket olvasni!

Ideiglenes befogadókat keresünk a műtéten már átesett, de még ápolásra szoruló balesetes kutyáknak, hogy ne az amúgy is szűkös kórházi kapacitást foglalják a várható sérültek elől! Többnyire csonttörött ebek, különleges ellátást nem igényelnek, csak meleg, puha fekhelyet, lépcsőmentes, vagy minimális lépcsőzéssel megoldható sétáltatást. További orvosi ellátását, szükség szerint a tápját biztosítjuk. Pár hét is nagy segítség, gyógyultan – és az ünnepi teltház után – már át tudjuk őket vinni panzióba is. Jelentkezni a 30/500-0209 számon, vagy az info@lelenc.hu címen lehet. Ide várjuk autós önkéntesek jelentkezését is, akik szükség szerint bevethetők az ebek szállításában.
Máris van két eb, aki ideiglenes befogadóra (vagy gazdira) vár: PankaBogyó és Nati.

Aki hozzá tud járulni az ő és társaik orvosi költségeihez, az a Lelenc Kutyamentő Egyesület 10300002-20228260-00003285 számlaszámára tudja eljuttatni adományát.
Köszönjük!

2008.11.25 – JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR AZ IDŐS EMBEREKÉRT ÉS A KUTYÁKÉRT

Eddig tizennégy alkalommal szerveztek jótékonysági vásárt Pasaréten, az idén a tizenötödiket a PAPOKA és a Lelenc KME karöltve. A befolyt összeget a környékbeli idős, kisnyugdíjas emberek támogatására valamint a Lelenc gondozásában levő kutyák ellátására fordítjuk. A vásár végeztével megmaradt holmit jószolgálati szervezetnek ajánljuk fel.

A vásárra a szükségtelenné vált, de ajándékozásra még alkalmas tárgyakat (konyha- és lakásfelszerelést, műszaki cikkeket, bizsukat, játékokat, könyveket, lemezeket, kozmetikumokat, dísztárgyakat, használt, de még használható ruhaneműt, textíliát, cipőt) várjuk, s ezeket a holmikat értékesítjük.
Az elmúlt 14 alkalom tapasztalata az, hogy nagy igény van erre a vásárra, rengetegen hoznak be holmit, és rengetegen vásárolják meg azokat.

Helyszín: Szabó Lőrinc Általános Iskola és Gimnázium
Budapest, II. Pasaréti út 191-193.
A gyűjtés ideje: 2008. november 28-29-30
Vásár:
november 28. péntek 14-20
november 29. szombat 8-20
november 30. vasárnap 8-17

A vásár idejére önkéntes segítőket várunk! Kérjük őket az info@lelenc.hu email címen, vagy a 30/500-0209 telefonszámon egyeztessenek melyik napokon, mikor tudnak jönni.

2008.10.07 – 25.099.809 FT

A mai napon megérkezett a számlánkra a 2007 évi SZJA-ból egyesületünknek felajánlott 1% 25.099.809 Ft.

Köszönjük mindenkinek, aki bízott bennünk, támogatta a munkánkat az 1%-al, átsegítette az egyesületet ezen a hihetetlenül nehéz éven adománnyal, ideiglenes befogadással, kutyasétáltatással, fuvarozással, hirdetéssel,… Köszönjük a kitartást, bizalmat azoknak, akik az idei évben meghitelezték a kutyáink ellátását, tartását.
A válságos időkben egyetlen vállalásunkat nem tudtuk csak betartani: nem sikerült a kutyák létszámát a felére csökkenteni. Minden gazdára talált eb helyére azonnal került egy rászoruló, akit nem hagyhattunk cserben. Sokak szerint, ez hazárdírozás, szerintünk optimizmus. Bíztunk abban, hogy a munkánkat ismerő, elismerő támogatókra számíthatunk most, és a jövőben is. Köszönjük!

2008.09.30 – OKTÓBERBEN ISMÉT MIKROCHIP AKCIÓ!

2008. október 1-31-ig az állatorvosi rendelőkben (bruttó 3900 Ft ajánlott fogyasztói áron) kedvezményesen chipeztetheti be kedvencét. Az ár tartalmazza a mikrochip, a beültetés és a regisztráció díját.

A szerződött állatorvosi rendelők és állatorvosok listája a www.felelosallattartas.hu oldalon található.
Az akció ideje alatt minden Tracer-rel jelölt kutya 800g-os Proplan tápot kap ajándékba.

2008.09.24 – KUTYABARÁT HÉTVÉGE A MAMMUTBAN SZEPTEMBER 26-27-28.

A májusi kutyás hétvége kiugró sikere alapján a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ ismét megnyitja kapuit a négylábúak előtt!

Ezen a hétvégén sem kell otthon hagyni kedvenceinket, és még programok is várják az ebeket és a gazdikat!
További információk: M’art

ÁLLATOK VILÁGNAPJA ELŐTT: KUTYÁK NAPJA! – 2008.09.27

Megmentett, meggyógyított kutyáink a hideg napok beköszönte előtt szeretnének gazdihoz költözni, meleg szobában, a gazdi papucsa mellől tévét nézni.

2008. szeptember 27-én szombaton 12 órától örökbefogadó napot tartunk a Strázsa Kutyapanzióban Cím: Budapest X., Népliget – Vajda Péter u.

Résztvevő szervezetek: Lelenc Kutyamentő Egyesület, Belfegor és Maci Állatmenhely, Biatorbágyi Állatvédő Egyesület, Retriever Rescue.
Minden kutya oltva, a szukák – és a kanok egy része is – ivartalanítva, chipezve várja, hogy az őt gondozó szervezet feltételeivel gazdihoz kerülhessen.

Nem csak az örökbefogadni szándékozókat, hanem érdeklődőket, barátokat, mentett kutyás gazdikat és kutyáikat is szeretettel várjuk.

Önkéntesek jelentkezését az info@lelenc.hu e-mail cimen, a 30/500-0209 telefonszámon, vagyfórumunkon várjuk.

2008.09.16 – APEH ÉRTESÍTŐK

A napokban többen kaptak értesítést az APEH-tól, miszerint a Lelenc nem kaphatja meg a felajánlott 1%-ot.

Ez az értesítés az előző évi 1% felajánlásra vonatkozik! Az idei felajánlásról az értesítést megkaptuk, és postafordultával benyújtottuk a szükséges dokumentumokat.

2008.07.16 – A VALÓDI HORDOZHATÓSÁG

A Lelenc az elsők között használta ki az internet adta lehetőséget a kutyamentésben. 2003 óta figyelemmel kísérjük az elveszett-talált-gazdikereső fórumokat, 2005 óta magunk is üzemeltetünk egyet, mely az www.elvesztem.hu címen érhető el. 2004 január óta működtetjük a www.illatosut.huweboldalt, ahol a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészeti Telepére bekerült kutyáknak keressük a régi vagy új gazdiját. 2004-ben az egyesület még csak tervben volt, de a gazdikereső kutyáinknak már volt weblapja.

Ahogy bővült a tevékenységünk, lett egyre több kutyánk, úgy nőtt a házon kívül töltött idő – főleg hétvégén -, amikor bosszantó volt, hogy nem férünk hozzá azonnal az információhoz. Ha az Illatos úton fotózás közben olyan kutyával találkoztunk, akit a gazdái a neten kerestek, akkor elkezdődött a telefonálgatás… sorba hívtuk azokat az ismerősöket, akik gépközelben lehetnek, és utána tudtak nézni az adatoknak. Hiába van digitális fényképezőgépünk, chipleolvasónk, ha a talált kutya képét, adatait csak késő este tudjuk feltenni a netre… Ennek most vége!
A Mobil Digital Kft. a Vye notebook importőre egyesületünknek adományozott egy Vye S 18-as notebookot.
Véletlenül találtunk rá a „kütyüre”, és azonnal tudtuk, hogy „Ő” a megoldás a problémára.
A gép alig nagyobb egy notesznál, és a súlya nem éri el az 1 kg-ot sem, így kényelmesen vihetjük magunkkal akár egész nap, és az autó ülésén is jól használható, nem úgy mint a nagyobb testvérei.

A notebook teljes funkcionalitásával rendelkezik, futtatható rajta a megszokott operációs rendszer, és a megszokott programjaink, a winchester kapacitása elegendő a weblapjaink és a képek szerkesztéséhez. A beépített Bluetooth segítségével a telefonnal készült fotókat is azonnal fel tudjuk dolgozni, a kifordítható érintő képernyő használatával akár fél kézzel kutyázhatunk is, miközben a neten keresgéljük az eb gazdáját mobil internet kapcsolattal.
E-mailben megkerestük a céget és vázoltuk az ötletünket. Néhány nap múlva megérkezett a pozitív válasz, és átvehettünk a gépet. Köszönjük szépen!

2008.07.10 – GAZDIKNAK NYARALÁS ELŐTT!

Még alig tört ki a nyaralási szezon, de már százával vannak menhelyeken, gyepmesteri telepeken – és többen még az utcán – a nyaraló gazdik otthonhagyott és elveszett, vagy utazás közben elhagyott kutyái!
Ha szeretnél nyugodtan nyaralni, akkor fogadd meg a tanácsainkat!
Akár kutyával, akár kutya nélkül indulsz nyaralni, indulás előtt menj el az állatorvoshoz, és rakass mikrochipet a kutyába, ha már volt benne akkor ellenőriztesd szerepel-e, és megfelelő adatokkal (cím, telefonszám, itthon maradó rokon telefonszáma) a www.petvetdata.hu adatbázisban!
Akár itthon marad az eb, akár magaddal viszed, a nyaralás előtt célszerű féreghajtót adni neki, és lekezelni bolha és kullancs elleni spottal.
Akár magaddal viszed az ebet, akár rokonokra bízod, csomagolj be a kutyának való fájdalom- és lázcsillapítót, rovarcsípés vagy idegen növények okozta allergia esetére kalciumot, sebfertőtlenítőt, kötszert és/vagy amit az állatorvosod szükségesnek tart.
Ha itthon hagyod az ebet, akkor ellenőrizd a hely biztonságát, mielőtt otthagyod! Legyen az ebbel az oltási könyve, és extrém esetekre – baleset, gyepmesteri telepre kerülés – meghatalmazás a befogadó nevére, amivel intézkedni tud! A befogadó kapjon használati utasítást az ebhez: etetése, sétáltatása, az eb saját állatorvosának elérhetősége, a lakhelyéhez közeli állatorvos, és éjszakai ügyeletek elérhetősége, helyi gyepmester és állatvédő szervezetek elérhetősége. A befogadónak kösd a lelkére, hogy ha elveszne az eb, akkor azonnal induljon keresni és plakátolni, mert az idegen terepen nem fog hozzá visszatalálni és a szomszédok sem fogják felismerni!
Akár nyaral az eb, akár itthon hagytad: ebben az időszakban mindig legyen rajta nyakörv telefonszámos bilétával, és soha ne sétáljon póráz nélkül az idegen helyen!

Hasznos címek, ha elveszett az eb, vagy mert Te még nem nyaralsz, hát találtál egyet:
www.illatosut.hu www.allatok.info www.elvesztem.hu www.allatrendorseg.hu
Oldalunk Hasznos linkek rovatában találsz további címeket, állatvédő szervezeteket.

2008.07.02 – MÁRTA NÉNI ÉS AZ 1%

Márta nénihez is eljutott az 1% ügyünk híre, így ma reggel fél 10-kor erről beszélgettek a Bumerángban.

Ha lemaradtál róla itt meghallgathatod: Márta néni – Bumeráng 2008-07-02
Köszönjük Márta néni!

2008.06.30 – „ELKÉSZÜLT” AZ ÚJ WEBLAP

Az új weblap kicsit még szita, de a régit már nehézkes volt karbantartani, és nem volt eléggé átlátható. A kutyák adatai naprakészek, minden egyebet folyamatosan töltünk át a régi weblapról.

Az oldal minden eleme Lelenc tagok munkája, erre egy fillért sem költöttünk. Természetesen ezt is munka, család és kutyázás mellett csináljuk, igy kicsit lassan készül…

2008.06.28 – VÁLSÁGHELYZET!

2008.06.26-án kaptuk kézhez az Itélőtábla döntését, amelyben megváltoztatták az elsőfokú bíróság döntését, és az APEH-nak adtak igazat. Nem kaphatjuk meg az 1%-os felajánlásokból összegyűlt 15 millió forintot.

Az első sokk után megráztuk magunkat. 60 kutya van a gondozásunkban, nem tehetjük meg velük, hogy feladjuk!
Legnagyobb hitelezőink mellénk álltak, bíznak bennünk, kitartanak mellettünk, türelmesen kivárják amíg, fizetni tudunk.

– A mai naptól beláthatatlan ideig – a következő 1% összegétől függ – nem tudunk újabb kutyát bevállalni, mert sem az orvosi költségeit, sem az elhelyezését nem tudjuk finanszírozni. Borzasztó érzés ezt kijelenteni, mikor előre tudtuk, hogy nyáron mindig teltház van az Illatos úton, de mi most egyetlen kutyát sem tudunk megmenteni, még a kezelésre szoruló betegeket sem.
– Meg kell oldanunk a már meglévő kutyák oltásait, kezelését, legalább a szukák ivartalanítását, és elő kell teremteni az ebek lakhatásának, etetésének fedezetét. Ehhez újabb támogatókat kell megnyernünk.
– Minden eddiginél erősebb kampányt kell folytatnunk, hogy az ebeket gazdihoz, vagy legalább ideiglenes befogadóhoz juttassuk, ezzel is csökkentve a kiadásokat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenáron szabaduljuk a kutyáktól, most is csak ellenőrzött, a kutya méretének, igényeinek megfelelő helyre, kölcsönös szerelem esetén adunk örökbe kutyát.
– További jogi lehetőségeket kell találnunk, hogy a nekünk szánt 15 millió forintot megkaphassuk.

Kérjük segítsetek!
Aki teheti támogassa anyagilag a munkánkat, és segítsetek új támogatókat találni! Kisösszegű, de rendszeresen érkező adományok is sokat segíthetnek!
Nézzétek meg a gazdikereső kutyáinkat, segítsetek nekik gazdit, vagy ideiglenes befogadót találni ismerőseitek, családotok körében!

2008.06.10 – CHIP AKCIÓ

A húsvéti chip akció sajnos nem járt eredménnyel, nagyon kevés adomány folyt be. Szerencsére a Fővárosi Közterület-felügyelet vásárolt 1000 chipet, igy folytatódhat az Illatos úti kutyák chipezése.

Karácsonykor folytatjuk!

2008.05.14 – KÉSZÜL AZ EGYESÜLET ÚJ WEBOLDALA!

Az átdolgozás ideje alatt csak a gazdikereső ebek adatait fogjuk frissíteni, de utána szeretnénk a többi rovatot is toppon tartani.

Aktualizálnánk a Támogatók adatait, ha ehhez elküldenék a weboldalak címeit azok, akiknél ez még nem szerepelt, vagy megváltozott.
Támogató magánszemélyek neve eddig nem szerepelt, mert nem kaptunk rá felhatalmazást! Aki hozzájárul neve feltüntetéséhez kérjük jelezze!
A linkek rovat szerkesztéséhez várunk címeket: menhelyek, állatvédő szervezetek, gyepmesteri telepek, állatorvosok, hasznos linkek. Ide felkerülhetnének olyanok is, akiknek még nincs weboldala, hogy minnél teljesebb legyen a lista.
Kérjük, hogy a címeket, linkeket, adatokat az lelenc@lelenc.hu email címre küldjétek el!

2008.05.05 – 100% KEDVEZMÉNY A MIKROCHIP REGISZTRÁCIÓRA

A Lelenc – és minden olyan állatvédő szervezet, amelyik kérte – megkapta a Magyar Állatorvosi Kamarától a 100%-os kedvezményt a mikrochipes ebek petvetdata regisztációjára. Köszönjük szépen!

Nagy előrelépés ez, hiszen a chipezés elterjesztése az állatvédő szervezetek fő célkitűzései közé tartozik, de az amúgy is szűkös forrásokból finanszírozni a www.petvetdata.hu regisztrációt nem kis terhet jelentett.

Azok a szervezetek, akik még nem kérték a kedvezmény a www.m-a-x.hu oldalon találnak tájékoztatót az igénylés menetéről.

2008.04.28 – NESZE SEMMI, FOGD MEG JÓL!

Megkaptuk a választ a minisztériumból a nyílt levélre: 1. oldal 2. oldal

Mi a miniszternek írtunk, de csak az államtitkárig jutott a levél.
Azt kértük, hogy adjanak időpontot, vegyék át az összegyűlt aláírásokat, és tegyünk együtt a hatékonyabb ügyintézésért.
Válaszul semmitmondó statisztikát kaptunk… Mi, akiknek napi tapasztalata, hogy egy-egy ügy el sem jut odáig, hogy statisztikai adat lehessen.
Ha a minisztériumban egy egyszerű levél értelmezése ekkora problémát jelent, akkor hogyan várjuk el az utcán dolgozó rendőröktől, hogy
helyesen értelmezzék, alkalmazzák az állatvédelmi törvényt?

EGYSZER VOLT BUDÁN KUTYAVÁSÁR! – 2008.04.27

Reméljük többször nem is lesz sehol, mert a kutya nem árucikk! A Wauudstock koncert által támogatott 5 szervezet közös családi – kutyasimogatós – beszélgetős – örökbefogadó napot tart 2008. április 27-én vasárnap a Strázsa Kutyapanzióban.
Nem csak a gazdijelölteket, de a szervezetek munkája iránt érdeklődőket is szeretettel várják. A kutyák oltva, a szukák – és a kanok egy része is – ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel kerülnek gazdihoz előzetes családlátogatás után.
Résztvevők: www.belfegormenhely.hu www.koborka.hu www.kutyus.atw.huwww.kutyasegelyszolgalat.hu www.lelenc.hu
Érdeklődők, önkéntesek az info@lelenc.hu címen, 30/500-0209 számon, vagy a fórumon vehetik fel velünk a kapcsolatot.

2008.04.05 – PRAKTIKER AKCIÓ A KUTYÁKÉRT!

Idén is megrendezi a Praktiker az Örökbefogadó napot. 2008. április 12-én szombaton a Mester utcai, Bécsi úti, budaörsi és M3-as áruházakban több állatvédő szervezet kutyáit, macskáit lehet örökbefogadni.
Április 1. és 13. között a meghívott szervezetek részére adományt is gyűjtenek. Részletek awww.praktiker.hu oldal Áruházaink menüpontjában.

2008.04.02 – WAUUDSTOCK ÚJ HELYSZÍNEN!

A Káposztásmegyeri Jég és RendezvényCentrum új tulajdonosa és üzemeltetője NEM ad helyszínt a Wauudstocknak! Szerződésünket váratlanul felbontotta az üzemeltető, ezért a koncert a PETŐFI CSARNOKBAN lesz!

Petőfi Csarnok Fővárosi Ifjúsági Szabadidő Központ
Cím: 1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.

2008.03.24 – A KUTYÁK CHIPET KÉRTEK A NYUSZITÓL!

2007 évben a Lelenc Kutyamentő Egyesület, a Bayer Hungária Kft., a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Magyar Állatorvosi Kamara közös akciójának köszönhetően minden Illatos útról örökbefogadott kutya regisztrált mikrochipet kapott.
Sikerként könyvelhetjük el, hogy lényegesen kevesebb örökbefogadott kutya „kallódott el”. Ha valamelyik elveszett, akkor hazakerülhetett, ha kidobták akkor a „gazdi” utolérhető lett, ennek köszönhetően már nem az utcán végzik a kutyák, hanem legalább az Illatos útra visszakerültek akiket meguntak, vagy nem váltak be.
Az akció keretében megvásárolt chipek fogytán vannak, talán 3 hétre elegendő a készlet. A Telep költségvetési intézmény, így ha lesz is keret chipre, akkor is hosszú procedúra lesz a beszerzés, ezért a Lelenc Kutyamentő Egyesület gyüjtést szervez, hogy egyetlen kutya se távozzon a telepről mikrochip nélkül!
Kérjük, hogy ha szeretnéd az akciót támogatni, akkor a Lelenc Kutyamentő Egyesület 10300002-20228260-00003285 számlájára „chip” megjegyzéssel juttasd el adományod!
Kérésre csekket tudunk küldeni (e-mailben: lelenc@lelenc.hu SMS-ben 30/594-3105), a csekken a feladó neve mellé írható a „chip” megjegyzés.
Az adományról adóigazolást tudunk adni, ha elküldöd neved, címed, adószámod a fenti e-mail címre, vagy telefonszámra.

2008.03.02 – NYÍLT LEVÉL AZ IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTERHEZ

„Tisztelt Miniszter Úr!

Segítsen a megkínzott állatokon!
A LELENC Kutyamentő Egyesület és a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület közös aláírásgyűjtő akciója során 2007. szeptember 30 – november 30. között 34 289 aláírás gyűlt össze az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítésére.
Kérjük, az Ön által megjelölt időpontban fogadja képviselőnket, aki az összegyűjtött aláírásokat – a társadalmi akarat jelképeként – átadja Miniszter Úr részére, segítségét kérve a néma, de érezni és szenvedni képes állatok nevében.”

ROCKFESZTIVÁL! ALKONYATTÓL PIRKADATIG – AZ EBEKÉRT

Maratoni jótékonysági rockfesztivál az összefogás, a kutyák iránti tisztelet és szeretet jegyében.
Időpont: 2008. április 25. péntek 19h, kapunyitás 17h
Belépő: 3300 Ft
Helyszín: Káposztásmegyeri Jég- és Rendezvénycentrum www.jerce.hu 1046 Bp. Külső Szilágyi út 70. (Megközelíthető: 14-es villamos, 20-as busz)

A fellépők tiszteletdíjukról lemondtak, így a koncert teljes bevétele kutyákat támogat! Egy olyan ötösfogat költi a kutyákra a befolyt összeget, akik együttműködve, békében, azonos szellemiséggel mentik az állatokat és évek óta céltudatosan tevékenykednek a kutyák jobb sorsáért: az érdi Belfegor és Maci Állatmenhely, a Biatorbágyi Állatvédő Egyesület, a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, a Kutyasegélyszolgálat Alapítvány és a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A koncert az első magyar állati lobbistát, a Lobbiirodát, dr. Akszentievics Györgyi tevékenységét is támogatja!
Fellépnek: A Beatrice, a KGB, Kowalsky meg a Vega, Somló Tamás és az Eleven (ősbemutató!), a Sugarloaf, a Supernem, Takáts Tamás D.B.B. és a Zanzibar.
Jegyek rendelhetők: www.ticketpro.hu www.ticketportal.hu
Információ: gergo@wauudstock.hu és anna@wauudstock.hu
Támogatók:
Nők Lapja Cafe PontFm 88.1 Calipso 93.6 ACE Aotókölcsönző bleed C.A.S Holding MP3CenterPESTIEST www.budguide.eu

2008.02.21 – AZ APEH DOLGOZÓI GYŰJTÉST INDÍTOTTAK A LELENC EBEKNEK

Az APEH dolgozóit sem hagyta hidegen a Lelenc esete, ezért gyűjtést szerveznek az egyesület kutyáinak támogatására. A gyűjtőurna – melybe az első adományt az APEH elnöke helyezte el – 1 hónapon keresztül fog vándorolni az APEH kirendeltségein.

Az akcióról az APEH szóvivője tájékoztatta egyesületünk elnökét egy kutyasimogatós találkozón.

2008.02.15 – 34.289 ALÁÍRÁS GYŰLT ÖSSZE!

A Lelenc Kutyamentő Egyesület és a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület közös aláírásgyűjtő akciója során 2007. szeptember 30. – november 30. között 34.289 aláírás gyűlt össze az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítésére!

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!