2008 óta a Vigyél Haza Alapítvány, és a Közterület-felügyelet házi sajtója a Bors mérhetetlen károkat okoz azzal, hogy a legbutább bulvár szintjén hazugságokkal, buta, átgondolatlan akciókkal félretájékoztatja a fővárosiakat. Az ő szemszögükből bemutatva az Ebrendészeti Telep egy jó hely, ahol a kutyák jól érzik magukat, és nekik tökéletesen megfelel minden vevő, csak vigye a kutyákat. Mentsük meg a kutyákat az eb-beszerző turistáktól!

Legújabb akciójukkal úgy csalogatják az embereket, hogy azt ígérik, luxusbuszban celebek idegenvezetésével juthatnak el az Illatos úti telepre. Luxusbusszal sintértelepre? Valóban a Városligetből az Illatos útig luxusbusszal kell eljutni és celebeknek kell szórakoztatnia azokat, akik kutyát akarnak? Boldog-boldogtalan felszállhat a buszra, és ha már ott van az Illatos úton, akkor vehet egy oltott, chipezett kutyát 2500 Ft-ért, kap hozzá 1000 Ft értékű vásárlási utalványt is, így igazán jó vásárt csinál.
Hogy a busszal odaszállított eb-beszerző az Illatos útról miként jut haza a kutyával, hogy másnap tud-e enni adni a kutyának, hogy egyáltalán átgondolta-e a kutya befogadását, az nekik nem fontos.
(Annyira nem fontosak nekik a kutyák, hogy a Bors még egy fotósra sem áldozott, egyszerűen levették a www.illatosut.hu oldalról a fotóinkat – arról az oldalról, aminek a megszüntetését szorgalmazták, amiről becsmérlőn nyilatkoztak, feleslegesként titulálták, amikor a fotózási tilalom ellen tiltakoztunk – és a sajátjukként tüntették fel azokat az akciót beharangozó cikkben.)

2,5 év tapasztalata alapján az effajta hírverésnek egyenes következménye, hogy az így megvásárolt kutyák nagy része visszakerül a telepre, vagy egyszerűen szélnek eresztik, a hírverésnek köszönhetően pedig a rózsaszínnek beállított Telepre özönlenek a kutyájuktól szabadulni vágyók, hogy leadják a megunt kutyát. Az állatvédő szervezetek már nem győzik összeszedni a felelőtlenül bevállalt, majd kidobált kutyákat.
Az akció ráadásul igencsak elkésett… Már nincs teltház, mert az utóbbi hetekben már elaltattak kéttucatnyi kutyát, és az Illatos útról mentő szervezetek is erőn felül mentették az esélyteleneket, így mostanra normalizálódott a helyzet. Jelenleg a telepen kb. 100 felnőtt és 25 kölyök kutya van (a létszám percenként változik). A felnőttek közül jelenleg 52 kutya elvihető, a többiek még az eredeti gazdájukat keresik.

Rendszeres olvasóink felelős állattartók, aki teheti, annak már van kutyája, mégis tudnak segíteni! Kérünk mindenkit, hogy azokat az ismerőseiket, akik kutyát szeretnének mostanában befogadni, irányítsák az Illatos útra! Augusztus 14-ig még van elég idő arra, hogy az elvihető kutyák jó gazdához kerüljenek, és ne legyen belőlük a bevásárló turisták zsákmánya!
A kutyákról képeket, adatokat, rövid leírást a www.illatosut.hu oldalon találnak, ahol az adatokat legalább heti két alkalommal frissítjük.

Kérjük az újságírókat, ne törődjenek azzal, hogy a Közterület-felügyelet királyi sajtója a Bors, emiatt ne büntessék a kutyákat, írjanak róluk! Szükségük lenne arra, hogy rendszeresen jelenjenek meg tényszerű, átgondolt írások színvonalas lapokban az Illatos útról, hogy minél kevesebb kutya kerüljön be, aki bekerült, minél előbb haza, vagy új gazdához kerülhessen. 2008 előtt ez jól működött.

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!