Sírós-nevetős volt a szombat. A Nagylányok másodszor jártak nálunk, a Nagylányok, akiknek elkövetett cselekményük miatt büntetőbíróság jogerősen büntetőjogi felelősségét állapította meg.
Még többet is megtudtunk róluk, van, aki szabadul hamarosan, de retteg, szorong, hogy hová mehet…van, akinek több ügye van, az egyik tárgyalása a héten volt, másikuké hamarosan lesz és 4 év börtön az indítvány …

Van közöttük, aki csoportosan elkövetett rablás vagy rongálás vagy garázdaság, súlyos testi sértés résztvevője is, ahol nem lehet tudni, hogy valóban velejéig romlott és javíthatatlan az összes elkövető, vagy ők is áldozatául estek környezetüknek. A gyerekkorú bűnelkövetők majdnem háromnegyede ugyanis a veszélyeztetettek közül kerül ki, akik munkanélküli és nagy arányban alkoholista szüleiktől, vagy hasonló sorsú társaiktól pici koruktól csak a rossz példát látják, és szinte belenőnek az erőszakba. Az intézetekben gyakran hasonló légkör uralkodik, s az marad felül, aki kíméletlen – a veszélyeztetett gyerekeket sorozatosan érő érzelmi kudarcok és elhanyagoltság hatásairól nem is beszélve.
Aki pedig úgy érzi, hogy őt nem szereti senki, attól nehéz könyörületet várni.

Ezek a Nagylányok amellett, hogy elkövetők, áldozatok is, akiknek nem büntetésre, hanem hathatós segítségre, támogatásra lenne szükségük.
Mi azt gondoltuk ki, hogy támogatójuk leszünk.

 

 

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!