GAZDIS AUSZTRIÁBAN 2022. 08. 03. 

2020 decemberében csontsoványan, láncról, kobzás révén került hozzánk az akkor egy év körüli kutya. Kedves volt, figyelmes, valóban embercentrikus és nem látszott, hogy más állattal konfliktusba akarna keveredni. „Örökbe”fogadták, majd nem sokkal később vissza is érkezett: kutyát ölt. Nem verekedésben, nem játék- vagy ételféltésből. Egy hangra reagált és óriási felelőtlenség miatt póráz nélkül volt, így rárontott a tőle kb. 20 méterre levő hangot kiadó, pórázon álldogáló kiskutyára és megölte. Nincs mit szépíteni ezen. Megmondom őszintén, ha valamit nem bírok, akkor az a gyilkos ösztönű kutya. Pedig ilyen szakmailag nincs, zsákmányos kutya van, ételféltő kutya van, domináns van, stb. Nos, gondozóinak és az Akela Kutyaiskola – Rákospalota csapatának hála, kapott egy esélyt. „Amit biztosan kijelenthetünk, hogy csak egyedüli kutyának mehet, erős kezű és türelmes gazdához. Kutyákkal csak irányított környezetben, oktatói felügyelet mellett lehet elengedni, sajnos 100%ban soha nem lehet megbízni benne, mivel már pontosan tisztában van az erejével. Kaja ill. játék nem lehet elől, amikor van ott másik kutya, mert zsákmányféltő.
A pozitívum, hogy imádja az embereket és a figyelmet, könnyen motiválható, szeret dolgozni és tanulni, de hamar elfárad fejben. Játékos, a játékot én el tudtam tőle venni, lecseréli más játékra, ez egy jó idő töltés lehet majd vele” – írta róla kiképzője. Thornak úgy keresünk gazdit, hogy: az érdeklődőnek legalább 3 alkalommal a Tanyán kell ismerkednie Thorral, legalább 5 alkalommal el kell mennie vele az Akela Kutyaiskola – Rákospalota suliba, valamint vállalnia kell, hogy továbbra is járnak, és 1 éven belül alapengedelmes vizsgát tesznek. Írásban kell garantálnia, hogy póráz nélkül nem engedi Thort, más kutyák közé szájkosárban viszi, tudatosan kerüli a konfliktus-helyzeteket. A kutyasuliba járást igazoltatnia kell a sulisokkal, ahogy az alapengedelmes vizsga dokumentumát is be kell mutatnia. Számunkra nagyon fontos, hogy ne engedjünk a világba olyan állatot, aki veszélyes másokra, erkölcsi kötelességünk, embereket és állatokat megóvni a sérülésektől. Thor nem gonosz, hanem erősen zsákmány-ösztönös, amit sztem örök életre, 100%-os garanciával nem lehet olyan mértékűre tompítani, hogy megbízhatóan ne akarjon zsákmányolni, ölni. Nem történhet meg soha többet, hogy sérülést okozzon, megöljön valakit. Nem. És bocsánat, amiért keményebben írok róla, nem tudom szeretni, sajnálom, de nem megy. Attól függetlenül, hogy Thor nem hibás, még veszélyes sajnos.

Neme: kan
Született: 
2019. (becsült)
Fajta:  
keverék
Bekerült: 2020. december. 17.
Kapcsolat: 
info@lelenc.hu / +36-30-201-6671
Elhelyezés: 
LelencTanya
Thor hatósági eljárás révén került hozzánk,  vészesen soványan. Rendkívül kedves, figyelmes, tanulni vágyó, megfelelni akaró kutya, de zsákmányos. Feljebb a leírása.

 

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!