Eljött az ideje egy szomorú, kétségbeesett, nosztalgikus, búcsúzó, segítséget kérő komoly írásnak.
Igyekszem tényszerű lenni, de sok lesz a szám, nézzétek el.
Azzal kell szembesülnöm, hogy a támogatások csökkentek, kiadásaink azonban gyökeresen megváltoztak. Kérlek, olvasd el rövid “jelentésemet”
A Lelenc jelen helyzete a következő: 2004-ben alapítottam az Egyesületet, majd 2011-ben, éppen augusztus 17-én foglalhattuk el a Tanyát, amelyen kialakítottuk a kutyák helyeit.
Én 2018 februárig nem csak önkéntes munkámmal, hanem sok pénzzel is „vittem” a terheket, ám 2018. február 12-én egy tervezett gerincműtét komplikációjaként lebénultam, amely után még 3 műtéttel sem tudtak javítani az állapotomon. Én tehát a kerekesszékes léttel kínlódok, egy elrontott nyakcsigolya- pozícióval, amelyre volt egy halvány remény arra, hogy itthon megoperálják, az időpontot azonban felülírta a covid…Már nincs információm arról, hogy elvégzik-e, hiszen eltelt közel egy év …
Fentieket azért írom, hogy tudassam Veletek, ebben az állapotomban is mindent elkövetek azért, hogy egyrészt a kereteim között aktív lehessek, de főleg, hogy ne kényszerüljek a menhely felszámolására. DE ÚGY LÁTOM, NINCS TOVÁBB.
Az ok pedig: anyagi lehetőségeink kifulladtak.
Az adó 1%-unk évi 6-7 millióra tehető, amely mellé 150 állandó támogatónk, illetve „kérő” kampányaink révén 12-14 millió forintot, pályázatokkal pedig 2-4 millió forintot tudtunk még forrásként előteremteni.
Nagyon sikeres évben tehát 26-30 millió forint közé tehető a Lelenc támogatottsága.
A világ megváltozott a világ már 2020-ban, és főleg az árak, az emberek lehetőségei…
Lett most egy pont, amikor a bérleti díjunk a 10 évvel ezelőtti 450 ezer/hó összegről 700 ezer forintra emelkedett (ebben a teljes terület, annak karbantartása munkadíj nélkül, tulajdonosi felügyelet, autós segítség adás, minden, de minden benne van).
Ez évi 8,4 millió forint.
A gondozói foglalkoztatást önkéntesekkel, egyszerű foglalkoztatással oldottuk meg, havi 300 ezer forint költséggel.
Most azonban eljutottunk oda, hogy magasabb kvalitású gondozókat kellett keresnünk, vannak is jelentkezők, szuperek is, ám napi nettó 10 000 Ft-os, azaz nettó 1000 Ft-os órabér fejében – ami érthető, elfogadható. Hogy értsétek: a Tanyán 50 kutya és 20 cica él – a mi ellátási rendszerünk látható: minden kutya 2x kikerül a kennelből, takarítani kell, vizet cserélni, etetni, gyógyszerelni. Az 50 kutya egymás után várja és kapja a foglalkozást, kevés párosunk van. Ha számoltok egyet, mondjuk 25 kutya/gondozó, napi 25 perccel, az 10 óra…és ebben a mosogatás, ételek kiosztása, látogatók fogadása, orvoskodás nincs is benne.
Egy napon 2 gondozó szükséges. 365 nap x 20 000 Ft = 7,3 millió Ft nettó.
NINCS MÁS OPCIÓ, HA SZÍNVONALASAN AKARJUK ELLÁTNI VÉDENCEINKET.
A gondozásunkban levő kutyák élelmezése havonta 300 000 Ft = 3,6 millió Ft
Az orvosi, gyógyszerelési költségeink év mint év 9 millió forintra rúgnak, inkább több szokott lenni.
Amivel eddig „kitartottunk”, az egy 6 millió forint folyószámlahitel, ám attól szorongok már, ugyanis én vagyok a készfizető kezese, és az én anyagi helyzetem jelentősen megváltozott a bénulásom óta. Képtelen lennék visszatölteni. (E pillanatban 4,5 milliót használtunk fel, december 31-én jár le a szerződés.)
Azért fordulok Hozzátok mert megtorpantam, nem látom a hogyan továbbot, hogy kérjek.
Ahogy most látom – bár a támogatások nem számíthatóak előre – 2021. szeptember 1-je és a következő 1% érkezése, 2022. október eleje között 10 millió forint hiányunk már biztosan lenne …Ez őrült összeg … Sok a menhely, sok az ember is, ki bajban van, sok a gyermek, a támogatást nyújtani képes réteg nem tudja, melyik ujjába harapjon. Ha munkatárssal megegyezünk, ha a bérleti szerződést hosszabbítjuk, azt csak akkor tehetem korrekt módom, ha látom, lesz keret … most nem látom ?
Nagyon szépen kérlek, segítsetek megoldást találni, mert ebben a pillanatban csak azt látom, hogy finanszírozhatatlan a menhelyünk fenntartása, a gondozásunkban levő állatok ellátása.
Nagyon kérlek, ne értsétek félre a kendőzetlen kérést: én azt gondolom, ez az egyenesség, őszinteség az, ami a Lelenc Kutyamentő Egyesület kommunikációját mindig is jellemezte, ezért Nektek is tényszerűen írom a helyzetet.
Ha nem látunk biztos forrást, kénytelen leszek felszámolni a menhelyet, ami terhet jelent a meglévő állatvédőknek – hiszen 50 kutya és 20 macska várakozik nálunk – továbbá, ha a Lelenc menhelye megszűnik, megszűnik egy befogadói, ellátási kapacitás, amely sok állat életébe kerül …
Kérlek, segítsetek. 1 hónapunk van arra, hogy döntést hozzunk, további 1-2 hónap a felszámolás, ha nem lesz látható forrás a továbbiakra …
Az életükhöz RÁD is szükség van!
„A Lét a Tét 2021-2022”
Bankszámlaszám:
Lelenc Kutyamentő Egyesület – MagNet Bank
16200106-00142816
Külföldről történő utaláshoz:
(EURO alapú számla)
IBAN: HU28 1620 0106 1157 2664 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
PayPal: lelenc@lelenc.hu
Vagy az alábbi linken akár bankkártyával is:
Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!