14 nap az élet?
Ez egy réges-régi kérdésünk volt, akkor, amikor a hírhedt Illatos útról kezdtünk menteni. Még net is alig volt, mobilja sem volt sokaknak. Hét mint hét, ha kellett lefizetve is az ügyeletest, mentettük, akiket lehetett. Sokan voltunk.
Ma azt kérdezem magamtól, hogy a 2022-es évből még hátralevő 14 után lesz-e a Lelencnek és a ránk váróknak további napjai? Vagy vége lesz, 18 éves szervezetnek vége, a 22 évnyi mentésnek vége?
Sokan azt képzelgik, a Lelenc rólam szól. Dehogyis. Megleszek nélküle, egyszer minden véget ér, szomorú leszek, de az a legkevesebb. Azok az állatok, akiket mi nem fogunk tudni megmenteni, még szomorúak sem lesznek, mert meg fognak halni. Pont annyival több állat fog meghalni, amennyin mi segíteni tudnánk Veletek, ha létezhetünk.
Maradhat a Lelenc? Amikor éppen 18 évvel ezelőtt ilyenkor lestük a postát, hogy a már akkor is évek óta végzett kutyamentésünket a bíróság szervezetként is elismerje, bíztunk. De amikor közel 5 éve megtörtént velem, ami megtörtént, még akkor is bíztam. Hogy persze, nehéz az állatvédők helyzete, mert nagyon nehéz az állatoké és mi pedig meg akarjuk őket menteni, ráadásul jól, úgy, hogy meggyógyuljanak, úgy, hogy míg nálunk várakoznak, mindent kapjanak, szóval nem mondtuk sosem, hogy könnyű lesz. De hogy ennyire kilátástalan legyen, azt talán még sosem éreztem.
Az utóbbi évek is arról szóltak, hogy mi szóltunk, bemutattuk védenceinket, örültünk a csodás gyógyulásoknak, a gazdisodásoknak és valahogy minden meglett Nektek, Támogatóknak köszönhetően az a költség, ami kellett. Ám most megint nincs meg és hónapok óta nincs meg és hónapok óta, csak kérünk, kérünk. Elgondolkodtam, hogy persze, ha nem látnánk el a védenceket, akkor nem lenne oltás és gyógyszerköltség; ha nem lenne nagyon gyanús, hogy Lina mali egy dekát nem hízik és nem vizsgáltatnánk ki, ha nem mentenénk bajban levőket, vagy ha totál nem költenénk ivartalanításra, akkor nyilván nem lennének egekben a költségek. De vacakul csinálni nem akarjuk. Ha nem tudjuk jól csinálni, akkor nem érdemes, akkor be kell fejezni.
Most az van, hogy az elmúlt két hétben lettek új mentvényeink, korábbi védenceinknek lejáróban volt oltásuk, vannak, akik szívférgesek, vannak, akik itt-ott fájnak, a védenceinken kívül kutyakötelességünknek érezzük kolóniás macskákat is ellátni, és igen minden is történt, amelynek költsége több mint 1 millió 600 ezer Ft*.
Ha ezt kifizetjük, a számlánkon nagyjából 3 millió forint marad, ami arra lesz elég, hogy január elején fizessük még amit akkor kell, tápunk kitart február közepéig. Segítségeteket abban kérem, hogy amikor zárjuk az évet, ne kelljen a Lelenc zárásán is gondolkodni.

Nem magam miatt. Védenceink és a ránk várakozók miatt.
Segítsetek kérlek előteremteni az orvosi költségeket, és valahogy a jövőt is, mert most semmit nem látunk belőle. Semmit.
Ha tudsz segíteni, védenceink és a ránk várakozók nevében is köszönjük:
Bankszámlaszám:
Lelenc Kutyamentő Egyesület – MagNet Bank
16200106-00142816
Külföldről történő utaláshoz:
(EURO alapú számla)
IBAN: HU28 1620 0106 1157 2664 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
Közleménybe kérjük írd meg: „orvosi költség”
2022. december 17.
Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Megosztom, hogy segítsek!